Welkom op onze special Freshdesk omgeving. Via deze tool kunnen vrijwilligers van Aviosim Nederland incidenten en/of storingen aanmelden en de status van hun melding bekijken. 


Ook treffen jullie relevante handleidingen en documentatie aan op deze pagina. In de toekomst zullen eventuele work-arounds in de kennisbank worden geplaatst. 


Aanmelden van incidenten kan op twee manieren. De eerste is heel simpel.


  1. Aanmelden via de e-mail, je stuurt een mail met het incident of de storing naar incidenten@aviosim.org en er zal automatisch een ticket worden aangemaakt. Je krijgt hiervan bevestiging per e-mail. Als je dit voor de eerste keer doet wordt er een account voor je aangemaakt die je moet activeren. De instructies hiervoor ontvang je per e-mail. Wij adviseren dit te doen omdat je met dat account de status van een melding kunt blijven volgen. 
  2. Aanmelden via het portaal. 


Sinds enige dagen is het niet meer nodig om een nieuw account aan te maken voor optie 2. We hebben Microsoft geïntegreerd binnen deze tool. Indien je rechts bovenin op  aanmelden drukt zal je worden verwezen naar de login pagina van Office 365. Log in met je gebruikelijke Aviosim account en je komt ingelogd terug op dit portal. Ben je al ingelogd op Yammer of je webmail dan kom je zonder verdere handeling ingelogd terug op dit portaal.


Indien je drukt op nieuw ondersteuningsticket dan kom je op het volgende scherm:

 Bij asset kies je de simulator waar de melding betrekking op heeft. Bij impact geef je aan wat de impact van de storing is op de operatie. 


Of je nu per e-mail of via het formulier een incident instuurt, je krijgt altijd per e-mail een bevestiging met directe link naar je ticket alsmede een unieke referentie. Vanaf het moment van indienen kun je extra informatie toevoegen door je ticket te bekijken op het portaal of door op één van de mailtjes te reageren die betrekking hebben op deze melding. 


In het portaal (wanneer je bent ingelogd) kun je drukken op ticketstatus controleren:

Druk je op het onderwerp dan opent het ticket:

Je kunt snel een antwoord toevoegen, het bericht markeren als opgelost als je denkt dat we er niets meer mee hoeven te doen of je kunt personen aan de melding toevoegen.  Ook kun je de asset en impact wijzigen. 


Je melding zal per e-mail worden aangekondigd bij de technische dienst. Wij gaan met je melding aan de slag en vervolgens houden we je op de hoogte. Deze tool biedt ons veel andere mogelijkheden zoals interne rapportage en archivering alsmede het koppelen van taken (bijvoorbeeld specifieke onderdelen bestellen of iets uitbesteden) aan een incident waardoor wij één en ander makkelijker, sneller en zo wij hopen ook beter kunnen behandelen en oplossen.